У цьому пості ми розповімо як читати етикетки на хамоні іберіко, як не дати себе обдурити і просто точно знати, скільки ж витримка у хамона іберіко, що ви купили. Ні всі хамони іберико, які маркуються як іберико, повинні мати бирку (пресинто) певного кольору. На хамон іберико зміцнюють 2 типи бирки:
1. Бірка затверджена королівським декретом та яка видається ASICI (Міжпрофесійна асоціація іберійської свинини) Вони мають відповідати вимогам, встановленим у королівському указі січня 2014 року урядом Іспанії.

Чорна - чистота породи 100% іберійська, вільний вигул, набір ваги на шлунковій дієті.

Червона - чистота породи 75% або 50% іберійська , вільний вигул, набір ваги на дієті шлунка.

Біла - чистота породи 100%, 75% або 50% іберійська, вирощені на фермі, набір ваги на комбікормах, бобових, etc.

Кожна бирка має штрих код на зворотній строні, який ви можете сканувати мобільним додатком ASICI, яке покаже вам частину системи ITACA (цифрова система, яка містить відстежуваність іберійських продуктів)*
*Зверніть увагу, що програма не підходить для читання бирок DO (найменувань походження), які також гарантують, що продукт є іберійським. Але про це трохи пізніше.



Тепер ви знаєте, що це хамон іберіко себо, чистота породи 50%, вироблений у Кастілья ла Манча, на засолювання хамон пішов у березні 2017 року, і жолуді свиня бачила тільки у своїх вологих снах.
Завантажити мобільний додаток ASICI ви можете в Google Play та App Store